Мартин Иванов: Не липсва горчилка след финала, но се радвам, че надграждаме и растем

Хебър направи всичко нужно, за да не затворим мача в три гейма, категоричен е волейболистът

Тимът на Дея спорт отстъпи на Хебър (Пазарджик) с 2:3 гейма след драматичен финал на турнира за Купата на България, който се проведе в зала „Васил Левски“ в Пазарджик. 

Бургазлии стигнаха до битката за трофея след победи над Берое 2016 (Стара Загора) и ЦСКА - с по 3:1 гейма.

Либерото на амбициозния бургаски клуб Мартин Иванов говори след сблъсъка пред BGvolleyball.com. Какво още сподели "сърцето" на отбора, прочетете в следващите редове:

Играхте финал за Купата на България, първи в историята на клуба. Как се чувстваш?

Радвам се, че участвам в написването на малка част от историята на този “млад” клуб. Хубаво е да има повече такива проекти и повече упорити хора като д-р Маджуров, искащи нещата да се правят по правилния начин.

Направихте отличен старт на срещата, повеждайки с 2:0 гейма. Какво беше ключовото тогава?

Според мен никой освен нас не вярваше, че можем да направим такъв старт на този мач. Изпълнявахме тактически и технически абсолютно всичко правилно, и това няма как да не даде резултат. Бяхме и пределно концентрирани!

А какво не ви достигна в третата част, за да победите?

Мисля, че тук е моментът да поздравя отбора на Хебър, който, за жалост, успя да ни победи. Направиха всичко нужно, за да не затворим мача в три гейма.

Кое, смяташ, че бе слабото ви звено?

Не смятам, че има точно нещо, което може да се назове по този начин. Ако ми беше зададен същият въпрос след мача ни с техния отбор първия полусезон, можех да направя един доста дълъг списък с недостатъци (усмихва се).

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"
Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

Съжаляваш ли, че не взехте трофея?

Разбира се, няма човек, който след такъв развой на мача да няма горчилка в себе си. Но виждам, че Дея волей расте, развива се и надгражда, което много ме радва.

Равносметката ти за турнира?

Направихме интересни сблъсъци с отборите на ЦСКА и Берое, един изключително зрелищен и интересен финал с отбора на Хебър. Най-големият победител в тези три дни се надявам да са били феновете и зрителите, гледайки хубав волейбол.

Очакванията ти за предстоящия полусезон?

За много работа и повече поводи за усмивки след подобни стойностни волейболни мачове.

Снимки: nvl.bg/startphoto.bg

Още от Волейбол

Виж всички