5 отсечки по телевизията от рали “Монте Карло 2023”

5 отсечки на живо от рали “Монте Карло 2023” ще могат да гледат на живо феновете на моторните спортове. С ралито стартира новият сезон в Световния рали шампионат (WRC), като скоростните отсечки ще се излъчват по Макс Спорт 1.

Програмата на преките излъчвания стартира в 21:00 часа в четвъртък - с първата отсечка от ралито “Ла Болен-Весюби/Кол де Турини (15,12 км). Етапът ще се кара на фарове, а за любителите на класическите етапи - това е едно от трите минавания на митичния Кол де уТрини, включени в програмата на ралито тази година.

В събота ще се излъчват, отново по Макс Спорт 1, двете минавания на “Малижай-Пюмишел” (17,31 км), като ще се пренесем на живо на старта на етапите в 11:00 часа и 17:00 часа наше време.

Тойота: Ожие е фаворит за рали “Монте Карло”
Тойота: Ожие е фаворит за рали “Монте Карло”

Другите две минавания на Кол де Турини са оставени за неделя - отсечката е отново “Ла Болен-Весюби/Кол де Турини” (15,12 км) - в 10:00 часа и 13:00 часа наше време, като второто неделно минаване ще е последният етап за ралито - пауърстейджът, който носи бонус точки на пилотите и отборите, намерили място в Топ 5 на класирането за отсечката.

Какво очаква Танак от рали „Монте Карло“?
Какво очаква Танак от рали „Монте Карло“?

В седмицата след ралито предстои едночасовият обзор на състезанието, а от тази година - и обзор на най-интересното в WRC2, където за 2023 се събират изключително силни и интересни пилоти.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти