Тойота: Ожие е фаворит за рали “Монте Карло”

8-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие е фаворит за рали “Монте Карло”, с което стартира новият сезон в WRC. Това е мнението на техническия директор на Тойота Том Фаулър. Миналата година Ожие загуби битката със Себастиен Льоб за победата заради една спукана гума, но сега Льоб отсъства и Ожие е фаворит.

“Себ трябва да е фаворит - обясни Фаулър. - Топката е в нашето и в неговото поле. Трябва да направим така, че ралито да мине по план за нас и за него и ако стане така, то другите пилоти ще трябва да са на много ниво, че да победят Ожие в “Монте Карло”. Но ако някой успее да го направи, и то ако Себ няма проблеми, то тогава, моето уважение.”

Фаулър обаче веднага направи уточнението, че рали “Монте Карло” си остава невъзможно за прогнозиране състезание.

Ожие: Подготовката за "Монте Карло" беше сложна
Ожие: Подготовката за "Монте Карло" беше сложна

“Разбира се, винаги има много уговорки, все пак това е “Монте”… тук може да се случат много неща - допълни Фаулър. - Ако обаче Себ няма проблеми и всички върви както трябва, ще е много трудно да бъде победен.”

Какво очаква Танак от рали „Монте Карло“?
Какво очаква Танак от рали „Монте Карло“?

Миналата година Ожие и Льоб се откъснаха още в началото начело на класирането, а в събота вечерта Ожие вече имаше аванс от 21,1 секунди пред 9-кратния световен шампион. Но в предпоследната отсечка Ожие спука гума и изостана на 9,5 секунди от Льоб преди Пауър стейджа, освен това направи и фалстарт на тръгването в последната отсечка и на финала Льоб спечели с 10,5 секунди преднина.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти