Какво очаква Танак от рали „Монте Карло“?

Този уикенд Ойт Танак ще направи своя повторен дебют за отбора на М-Спорт по време на рали „Монте Карло“, с което ще се открие сезон 2023 в Световния рали шампионат (WRC). За световния шампион за 2019 година това е втори престой в британския екип, след като той бе част от него и в периода 2011-2017, преди да премине първо в Тойота, а след това и в Хюндай.

Преди началото на състезанието в Княжеството естонецът говори пред медиите и заяви, че би бил доволен ако успее да се качи на подиума в своето първо участие в Пума Rally1.

Танак показа новите цветове на М-Спорт
Танак показа новите цветове на М-Спорт

„Тестовете минаха добре. Бих казал, че имахме късмет с времето, защото то ни предложи много различни условия, което беше добре. Колата дава добро усещане и реагира добре на промените. Просто трябва да намеря добрите настройки и добрия баланс, както и върховото представяне.

„Това ще бъде нашата основна цел в следващите ралита, ще бъде важно за нас. Колкото за „Монте Карло“, нека кажем, че не всичко трябва да бъде точно, но от следващите ралита всичко ще трябва да е перфектно. Нещата ще бъде малко по-сложни за нас в началото, но като цяло имаме добра основа, колата определено не е сложна за каране“, обясни Танак.

„Аз трябваше да започна от нулата, което не е лесно, защото имах само ден и половина тестове, за да намеря добрите настройки преди „Монте Карло“. Определено ще има нужда от време и километри, но в „Монте Карло“ не винаги настройките са най-важни, има и други неща, които са доста важни. Аз ще съм доволен от подиум, но дори и топ 6 ще е добре, тъй като в това рали и топ 6 не е лесно.

„За другите ралита обаче пак ще ни е трудно, защото и за тях ще стартираме от нулата с настройките. И за снега в Швеция, и за макадамовите ралита“, каза още естонецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти