Ауди: Нямаме роля в идването на Зайдъл в Заубер

Ауди няма отношение към преминаването на Андреас Зайдъл от Макларън в Заубер. Това обяви координаторът на състезателните програми на Ауди Алън Макниш. Германската автомобилна марка ще влезе във Формула 1 за сезон 2026 като доставчик на двигатели и се намира в процес на изкупуване на основния дял акции на Заубер, който ще се превърне в заводския тим на Ауди.

Зайдъл ръководи Макларън от януари 2019, но в края на 2022 напусна за да оглави Заубер Груп, откъдето Фредерик Васьор пое към Ферари.

“Ясно е, че в Заубер трябваше да има някакви промени след като напусна Васьор - обясни шотландецът. - Зайдъл отиде на неговото място, но това е нещо, с което се занимават Заубер и Алфа Ромео. Това сега няма никакво отношение към Ауди и нашата програма.”

Бивш пилот във Формула 1: В Ауди тече трескава подготовка
Бивш пилот във Формула 1: В Ауди тече трескава подготовка

Заубер ще представлява Алфа Ромео за последно през 2023, а след това ролята на стратегически партньор ще поеме Ауди. Макниш не коментира повече темата за Зайдъл, но е наивно да се смята, че бившият шеф на Порше в Световния шампионат за издръжливост е решил да напусне Макларън и да премине в Хинвил без да се консултира за бъдещето си с Ауди.

Има ли Алонсо интерес към Ауди?
Има ли Алонсо интерес към Ауди?

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти