Дея спорт търси чужденец за треньор

Ръководството на Дея спорт ще огледа международния пазар за заместник на подалия оставка наставник Венцислав Симеонов. Това потвърди пред "Тема спорт" собственикът на клуба и основен финансов благодетел доктор Александър Маджуров.

Дея спорт даде само гейм на Добруджа и записа 4-а победа в Efbet Супер Волей
Дея спорт даде само гейм на Добруджа и записа 4-а победа в Efbet Супер Волей

"Съжалявам, че се разделихме с Венци, защото той е много близък човек за мен - коментира шефът на бургазлии. - За съжаление нямаме много голям избор на българския пазар и ще трябва да погледнем към чужбина. Ситуацията е тежка, все пак сме в средата на сезона. За нас ще бъде важно да намерим треньор до 2-3 седмици, за да има месец за подготовка с отбора преди началото на турнира за Купата на България. Отново ще отбележа, че не сме освобождавали Венци, той сам пожела да напусне. Ние нямахме такова желание. Ако инициативата идваше от наша страна, щях да имам опция за треньор."

Венцислав Симеонов вече не е старши треньор на Дея спорт
Венцислав Симеонов вече не е старши треньор на Дея спорт

Симеонов напусна след серия от тежки резултати през есента. Под негово ръководство бургазлии записаха 3 победи и 5 загуби в първенството. Българинът с италиански паспорт изведе тима до осминафинал на турнира Чалъндж къп, където бургазлии трябва да приемат за реванш Олимпиакос след 0:3 в първия двубой.

Петър Стоянов, в."Тема спорт"

Още от Волейбол

Виж всички