Какво да очакваме от България под ръководството на Пламен Константинов през 2023?

Бившият национал Евгени Иванов - Пушката гостува във волейболното предаване на Sportal TV и Sportal.bg - Block Out заедно със своята племенница Виктория Григорова - Пушката.

Евгени Иванов е член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол (БФВ) и коментира в студиото на Sportal TV представянето на националния отбор за мъже и очакванията си за 2023 година.

Пламен Константинов е новият селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол на България
Пламен Константинов е новият селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол на България

“Наистина за мъжкия ни национален отбор предстои една изключително тежка и важна година. Може би това беше един от аргументите да се гласува доверие на Пламен (б.р. Константинов), защото той вече се е доказал нееднократно и на клубно, и на национално ниво. Познава голяма част от момчетата и има страхотна мотивация и амбиция да работи, което е изключително важно. Това са най-важните аргументи да бъде избрана неговата кандидатура пред тези на останалите”, заяви Евгени Иванов - Пушката във волейболното предаване на Sportal TV и Sportal.bg - Block Out.

България стартира срещу Испания на Евроволей 2023
България стартира срещу Испания на Евроволей 2023
7 "Block Out" с Евгени Иванов и Виктория Григорова

“Какво очакваме от него? Много е трудно да се каже какво очакваме, защото хем трябва да бъдем реалисти в момента, да знаем реално какво можем да постигнем. А от друга страна трябва да бъдем и оптимисти. Винаги трябва да искаме да се надгражда, да се върви напред и да има някакво развитие. Аз в случая ще съм оптимист и ще кажа, че очаквам Пламен да успее да задържи ядрото на този отбор достатъчно мотивирано. И в същото време да помогне за интеграцията на младите състезатели, които са бъдещето на този отбор, защото това е естественият път - старите и опитните дават максимума на моментното си ниво, а младите навлизат, трупат опит бидейки заедно в този отбор, след това старите се отказват, застъпват други млади. Така че това очаквам от Пламен. Искам да видя как вади максимума от тези, които все още могат да дават, и да помага на младите да влизат по възможно най-бързия начин в този ритъм”, добави Пушката.

7 "Block Out" с Евгени Иванов и Виктория Григорова

“Треньорът е този, които решава кои ще са играчите в неговия отбор. Сега когато той е избран, той представя някаква програма и негова визия как иска да се работи през следващата година и доста по-напред, и от тук насетне на базата на това, което той иска, ако има нужда от някаква подкрепа от страна на федерацията, тя ще му бъде оказана на 100% - било то като разговори, било то като подкрепа, абсолютно всичко каквото може да се направи, ще му бъде предоставено, защото в крайна сметка всички ние сме в една лодка и ако не гребем в една посока, няма как да се получи”, допълни Евгени Иванов във волейболното предаване на Sportal TV и Sportal.bg - Block Out.

Как оценява Пушката представянето на националите ни през 2022?
Как оценява Пушката представянето на националите ни през 2022?

Снимки: Борислав Трошев

Още от Волейбол

Виж всички