Как оценява Пушката представянето на националите ни през 2022?

Бившият национал Евгени Иванов - Пушката гостува във волейболното предаване на Sportal TV и Sportal.bg - Block Out заедно със своята племенница Виктория Григорова - Пушката.

Евгени Иванов е член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол (БФВ) и коментира в студиото на Sportal TV представянето на националния отбор за мъже.

Мъка и срам! Безумно слаба България е аут от Мондиал 2022
Мъка и срам! Безумно слаба България е аут от Мондиал 2022

“Оценката за представянето трябва да се раздели на две. Първо като чисто спортно-технически резултат, защото това е единственият критерий, по който може да се оцени представянето на един спортист. А спортно-техническият резултат не е задоволителен при всички положения, няма какво да се лъжем. Това се вижда с просто око”, заяви Евгени Иванов - Пушката във волейболното предаване на Sportal TV и Sportal.bg - Block Out.

България стартира срещу Испания на Евроволей 2023
България стартира срещу Испания на Евроволей 2023

“Но от друга страна обаче не трябва да пропускаме факта, че видяхме лъч надежда особено в по-младите попълнения. Дай Боже, ако всичко върви наред, може би в следващите няколко години ще могат да ни позволят да се върнем в подстъпите към върха, защото за върхове е още много наивно да говорим. В момента сме толкова далече от върховете, че не знам дали си даваме и реална сметка, но поне да тръгнем да се приближаваме натам. Колкото и странно да звучи ние сме малка държава с ограничен човешки ресурс, но въпреки това в България продължават да се раждат изключително интересни и талантливи деца за волейбол, с които, ако се работи правилно, могат да достигнат до най-големите висини в световния волейбол”, добави Пушката.

7 "Block Out" с Евгени Иванов и Виктория Григорова

Снимки: Борислав Трошев

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти