Може ли Белгия да се съвземе срещу Хърватия или ще отпадне безславно?

Лидерът в група “F” Хърватия излиза срещу Белгия в решителен трети мач за двата тима от груповата фаза на Световното първенство. И двете страни имат една единствена цел в тази ситуация и това е постигане на победа, която да им проправи пътя към фазата на директните елиминации.

Хърватия са първи в класирането с 4 точки, след като завършиха изненадващо 0:0 в откриващия си двубой срещу Мароко, но впоследствие се развихриха срещу Канада, където надделяха с 4:1.

Смятаният за един от скритите фаворити - Белгия изигра два изненадващо слаби двубоя до момента, макар че успя да измъкне трите точки срещу Канада, след което се провали гръмко срещу Мароко. Те обаче ще имат трудната задача да се изправят срещу финалиста от последното световно първенство в търсене на задължителна победа, за да успеят да се промъкнат на 1/8-финалите. След двубоя с африканците Роберто Мартинес призна, че неговият тим е играл със “страх от загубата”, което е далеч от настройката на тим, тръгнал да печели трофея. Новините са скандали и проблеми в лагера на “червените дяволи” също не спират, макар някои от играчите да се опитаха да ги “отрекат”, макар и с половин уста.

70 Хърватия - Канада 4:1, група "F"

Всичко това предполага играчите на Мартинес да направят последен опит да се “съберат” и да опитат да постигнат победа срещу Хърватия. Това обаче няма да е никак лесно срещу балканските представители, които не започнаха бляскаво срещу Мароко, но срещу Канада показаха много по-добро лице и можеха да завършат и с повече от четири попадения, а освен това дори равенство ще им гарантира преминаване, но те също вероятно ще се целят в трите точки, макар ситуацията в група "Е" също да е прекалено неясна, за да се целят в определен противник в следващата фаза. Наставникът на тима Златко Далич сякаш няма сериозни кадрови проблеми, а и опитът на “ветрените” не е за подценяване.

38 Белгия - Мароко 0:2, група "F"

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички