Формула Е е все по-близо до Токио

Формула Е е все по-близо до Токио

Преди няколко месеца се появи информация, че Япония и по-точно в Токио има сериозен интерес за домакинство на кръг от световния шампионат във Формула Е. Шампионатът вече е прочут с постоянните промени, които прави всеки сезон в календара си, но пък повечето състезания в историята на електрическите формули са на територията на някои от най-големите и интересни градове в света.

Амбицията на Токио е да приеме кръг през 2024, още в началото на сезон 11, а през 2023 в календара ще се появят Сао Пауло, Бразилия, Кейптаун, ЮАР и Хидерабад, Индия. А географията на Формула Е включва посещения от Сеул през Париж, Берлин и Лондон до Ню Йорк (на снимката).

Предполага се, че трасето за Формула Е ще е разположено в крайбрежната част на Токио, като ще преобладават дългите прави и дълги завои, но ще има и бавен и техничен сектор в края на обиколката. Включването на Токио в календара на Формула Е се чака от доста време, тъй като феновете от години искат състезание на улично трасе в японската столица. Организаторите предвиждат капацитетът на трибуните по трасето да е 20 000 зрители.

Формула Е ще дебютира в Кейп Таун догодина, Сеул отпадна от календара
Формула Е ще дебютира в Кейп Таун догодина, Сеул отпадна от календара

За последно в Токио имаше демонстрация на Формула Е през 2016, когато зад волана на електрическия болид беше Лукас ди Граси.

Буеми ще кара поне още 2 сезона във Формула Е
Буеми ще кара поне още 2 сезона във Формула Е

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти