Гледай на живо

Саудитска Арабия - Мексико 0:0

Фен се опита да внесе алкохол на стадиона, скрит в бинокъл

Бинокъл пълен с алкохол не е някаква новост за футболния свят, но да правиш опит да внесеш спиртната напитка на стадион в Катар не е никак добра идея. Както е известно, домакините на Мондиал 2022 забраниха алкохола по стадионите два дни преди старта на шампионата и сега той се предлага само на територията на някои от фен зоните, както и в лицензирани обекти.

Въпреки строгостта на закона относно употребата на алкохол на обществени места, фен на Мексико реши да се направи на хитър. Неговите сметки обаче излязоха криви, след като охранителите го спипаха.

Кадри, публикувани в Reddit, показват как футболният запалянко бива претърсен от член на екипа по сигурността. Охранителят първо се опитва да погледне пред бинокъла, след което развива една от лещите, явно подозирайки нещо нередно. Веднага след това пави жест, вдигайки бинокъла към устните си, сякаш пие от него.

Преди четири години друг фен бе съсипан заради точно такъв бинокъл с алкохол. Тогава колумбиецът Луис Фелипе Гомес пропътува сериозната дестинация до Русия, за да подкрепя националния отбор на родината си на Мондиал 2018. Към 18 юни той работи за колумбийската авиокомпания „Авианка Карго”, като по длъжност се води регионален мениджър за Европа и Азия. Ден по-късно обаче в мрежата бива публикувано видео как група фенове на „лос кафетерос” вкарват нелегално алкохол на стадиона по време на мача Колумбия – Япония (1:2) и пият на трибуните. Клипчето се превръща в тотален хит заради фалшивия бинокъл, в който ликьорът бива прокаран през пунктовете за проверка. Всъщност не става дума за истинско оптично устройство, а на бутилка, замаскирана като такова.

На 20 юни г-н Гомес е разпознат като един от феновете във видеото и бива уволнен от работата си заради това, че пие заедно с останалите, въпреки че той твърди, че изобщо не познава хората, които са нарушили забраните по хитроумен начин.

Още от Булевард

Виж всички