Гасли: Отношенията между Ред Бул и Хонда не са се променяли много

Гасли: Отношенията между Ред Бул и Хонда не са се променяли много

В началото на 2021 година Хонда прекрати своето заводско участие във Формула 1, но отборите на Ред Бул и Алфа Таури продължиха да използват агрегатите на японската марка. За целта те бяха брендирани като „Ред Бул“, а по колите на двата тима бе сложено логото на Honda Racing Corporation, тъй като състезателната дивизия на Хонда продължи да оказва помощ на двата отбора. 

В навечерието на Гран При на Япония, на която Хонда е генерален спонсор, бе обявено, че логата на японския автомобилен производител ще се върнат по корпусите на RB18 и AT03 поне до края на годината. Това ще стане, тъй като Хонда става един от спонсорите и на двата отбора. 

Хонда се връща като спонсор на Ред Бул и Алфа Таури
Хонда се връща като спонсор на Ред Бул и Алфа Таури

По думите на звездата на Алфа Таури Пиер Гасли обаче, отношенията между двата отбора и Хонда никога не са се променяли, въпреки че японците официална напуснаха спорта в края на миналата година. 

„Аз работя със същите инженери, все още държим връзка с Хонда, въпреки че имаше раздяла между Ред Бул и Хонда, но ние все още казваме Хонда, когато говорим за двигателя. За нас нещата не са се променили много, като изключим малко документацията.

„Вече доста време работя с тях и знам колко са ефективни когато искат нещо да се случи. Хубаво е, че те се ангажират по този начин с Формула 1“, каза Гасли.

Хонда става спонсор на Гран При на Япония
Хонда става спонсор на Гран При на Япония

Той също така коментира и бъдещето на Хонда в спорта, като заяви, че се надява японският производител да се завърне с пълни сили през 2026 година, когато ще бъдат въведени новите правила за двигателите във Формула 1.

„След като спечелиха титлата мислех, че ще бъде техният момент да блеснат и да доминират за няколко години, в които да обират овациите и възнагражденията за усилената работа. Това би било логично за всяка компания, но те си имаха своите си причини да се оттеглят.

„Те обаче много бързи решиха, че ще искат да стигнат до сделка с Ред Бул, за да останат в спорта. Би било добре, ако виждаме Хонда като производител в падока, те имат всички ресурси, за да бъдат като топ отборите във Формула 1. Надявам се това да се случи в бъдеще“, обясни френският пилот.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти