Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Хонда се връща като спонсор на Ред Бул и Алфа Таури

От Гран При на Япония този уикенд спонсорските лога на Хонда се връщат на борда на болидите на Ред Бул и Алфа Таури. Автомобилната компания обяви преди две години, че напуска спорта и се изтегли от Формула 1 в края на сезон 2021. След това обаче Хонда сключи споразумение с двата тима на Ред Бул и пое ролята да “подкрепя” експлоатацията на задвижващите системи, които предаде на Ред Бул Пауъртрейнс - компанията, която обаче все още не е напълно функционираща. Преди два месеца този договор беше удължен за още 2 години - до края на сезон 2025, докогато ще ще използват актуалните замразени задвижващи системи.

Сега за първи път от Абу Даби 2021 Хонда се завръща като спонсор, като сделката е до края на сезона и идва на фона на информацията, че двете страни преговарят за официалното връщане на японците във Формула 1 от 2026 нататък.

Досега вместо логата на Хонда на колите на двата тима стоеше абревиатурата HRC - Honda Racing Corporation - формата, която се използва, когато японците не участват в заводски отбор или работят с клиентски тим.

Ред Бул: Ще стане голям скандал!
Ред Бул: Ще стане голям скандал!

Япония е идеалното място за Хонда да се асоциира отново с Ред Бул - на “Сузука” е домашното състезание на компанията, а и Макс Верстапен има огромен шанс точно в неделя да вземе втората си поредна световна титла.

Порше окончателно се отказва от Формула 1?
Порше окончателно се отказва от Формула 1?
Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти