Масимо Морати: Дано не подарим за втора поредна година Скудетото на Милан

Масимо Морати: Дано не подарим за втора поредна година Скудетото на Милан

Бившият президент на Интер Масимо Морати коментира разочароващото начало на сезона за “нерадзурите”. Той прогнозира, че ситуацията може да се влоши допълнително, ако настоящият собственик Стивън Жанг реши да продаде клуба. 

“Необходима ни е победа, за да се върнем на правия път. Футболистите трябва да носят с гордост фланелката на един от най-големите отбори в света. Още е много рано. Може би до средата на сезона проблемите ще бъдат решени. Изоставането от върха не е голямо. Вече подарихме Скудетото на Милан през миналия сезон, надявам се да не се случи същото и през този”, заяви Морати. 

“Играчите и треньорите никога няма да кажат публично, че случващото се по високите етажи в клуба им се отразява негативно. Най-вероятно го споделят само помежду си. Все пак говорим за нормални хора. Интер все още може да прогресира под ръководството на фамилията Жанг. Със сигурност в началото инвестициите бяха по-сериозни. Трябва да разберем дали собствениците искат да задържат клуба, или да го продадат. При втория вариант ситуацията може да се влоши”, опасява се Морати. 

Идните 9 дни ще са решаващи за Симоне Индзаги
Идните 9 дни ще са решаващи за Симоне Индзаги

“Антонио Конте свърши невероятна работа в Интер. Той притежава изключително силен характер и накара целия отбор да играе за него. Това не означава, че друг тип треньор не би могъл също да постига добри резултати. Симмоне Индзаги със сигурност има качества. Целият клуб минава през труден период, но това не трябва да служи като извинение на футболистите”, подчерта бившият бос на “нерадзурите”. 

Той добави, че няма нищо против плановете за построяването на нов стадион на мястото на “Сан Сиро”, но ще му липсва атмосферата на легендарното съоръжение.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти