Гледай на живо

Нидерландия - Аржентина

Руските съдии също треперят дали няма да бъдат мобилизирани

Руските съдии също треперят дали няма да бъдат мобилизирани

Наред с активните спортисти страх от мобилизация тресе и футболните рефери в Русия. От няколко дни повиквателни да тръгват към Украйна получават мъже от всички сфери - включително и такива, които не би трябвало заради заболявания, възраст и т.н. Павел Каманцев, председател на Съдийската комисия към Руския футболен съюз, обясни, че само няколко от арбитрите отговарят на посочените от държавата условия за включване във войната.

“Засега разполагаме с достатъчно арбитри за мачовете - заяви Каманцев пред “Чемпионат”. - Но ако се наложи някои от тях да бъдат мобилизирани, мисля, че ще успеем да се справим. Самите рефери имат моя телефонен номер и съм им казал, че могат да ми се обаждат по всяко време на денонощието. Ако не успеят да се свържат с мен, нека да опитат с моите заместници. Ще се опитаме да разрешим ситуацията”.

Мобилизираха бивш руски национал
Мобилизираха бивш руски национал

Засега няма информация за някой руски футболист да е бил извикан в армията. Повиквателни обаче получиха бившият национал на “сборная” Динияр Билялетдинов, както и бившият боксьор Николай Валуев.

Русия мобилизира и Николай Валуев
Русия мобилизира и Николай Валуев

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти