Мобилизираха бивш руски национал

Мобилизираха бивш руски национал

Един от най-добрите руски футболисти от близкото минало - Динияр Билялетдинов, е получил повиквателна за армията като част от обявената преди седмица военна мобилизация. В призовката на 37-годишния бивш национал е имало няколко неточности. Името му е било изписано “Булалетдинов”, а като работно място е бил посочен футболен клуб Спартак (Москва)

“Да, има грешки в документите. Ако беше в ход всеощба мобилизация, нямаше да възникнат въпроси. Президентът обяви, че ще бъдат набирани редници до 35 години, а Динияр е на 37. Синът ми никога не е участвал в бойни действия. Да, карал е военна служба, но в спортна рота. Това беше преди 19 години, когато беше юношески национал. Тогава той получи документи, положи клетва и веднага замина на лагер с Локомотив (Москва), обясни бащата на бившия халф и известен треньор Ринат Билялетдинов. 

Билялетдинов отива в отбора на баща си
Билялетдинов отива в отбора на баща си

“Да, синът ми ще се отзове на повиквателната. Със сигурност. Той няма намерение да се крие. Няма да отиде в Армения, Грузия или Казахстан. В документацията обаче има несъответствия със закона”, добави Билялетдинов-старши. 

Динияр Билалетдинов е бивш футболист на Локомотив (Москва), Евертън, Спартак (Москва), Анжи и Торпедо (Москва), Той е шампион на Русия за 2004 година и носител на купата за 2007-а. Има 46 мача и 6 гола за националния отбор.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти