Обвиненията срещу ПСЖ продължават да се трупат

Обвиненията срещу ПСЖ продължават да се трупат

Информацията на “Либерасион” за това, че президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи е въвлечен в малтретиране на лобист в Катар, не е единственото обвинение, свързано с френския шампион в момента.

Президентът на ПСЖ замесен в скандал с изнудване и малтретиране заради корупционни схеми за Световното
Президентът на ПСЖ замесен в скандал с изнудване и малтретиране заради корупционни схеми за Световното

От “Льо Паризиен” твърдят, че вчера френски съд е повдигнал обвинения срещу трима души, заподозрени в куп престъпления като подпомагане на незаконно влизане или пребиваване в страната, фалшифициране, корупция, укриване и съучастие в злоупотреба с документи. Според вестника тримата обвиняеми са били наети от ПСЖ с цел изпълнението на тези нелегални дейности. Първият от тях, който е бивш полицай, ще бъде съден за предоставяне на вътрешна информация за съдебни дела, в които е бил замесен клубът. Вторият, който също е работил в миналото като полицай, е обвинен във фалшифициране на позволение за пребиваване на инвеститор от Близкия Изток. Третият пък е същият човек, който според “Либерасион” е бил арестуван в Катар заради опит да изнудва Ал-Хелаифи с доказателства, уличаващи го в корупция, свързана с домакинството на страната на Мондиал 2022. 

От ПСЖ веднага излязоха с официална позиция, в която категорично отричат да са замесени в разследването срещу тримата обвиняеми, като добавиха, че са на разположение на съдебните органи. Адвокатите на Ал-Хелаифи пък публикуваха изявление, в което опровергават той да е замесен в случая с арестувания в Катар лобист.

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти