Взаимоотношенията между Мбапе и Неймар са "сърдечни, но бурни", пише "Екип"

Взаимоотношенията между Мбапе и Неймар са "сърдечни, но бурни", пише "Екип"

На днешната си заглавна страница френското издание “Екип” отдели внимание на взаимоотношенията между две от най-големите звезди на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе и Неймар.

Шеф на ПСЖ отрече за конфликт между Мбапе и Неймар
Шеф на ПСЖ отрече за конфликт между Мбапе и Неймар

От вестника определят взаимоотношенията между Мбапе и Неймар като “сърдечни, но бурни”, като в тях е имало “няколко кипящи епизода”. Друго използвано определение за връзката между двамата е “студен мир”, като “Екип” също така посочва тази ситуация за “едно от предизвикателствата за ПСЖ през този сезон”. “Вече белязана от сблъсъци през последните две години, връзката между “М” и “Н” е претърпяла сериозен обрат през тази кампания”, пишат още журналистите Юго Делом и Жозе Баросо. 

Конфликтът между Мбапе и Неймар не е потушен
Конфликтът между Мбапе и Неймар не е потушен

Според тях разривът между французина и бразилеца е започнал в началото на изминалото лято, когато клубът бил готов да се раздели с Неймар, който пък бил убеден, че Мбапе бил замесен в това. Кулминацията на конфликта между двете звезди беше в шампионатния мч срещу Монпелие, когато двамата се скараха за изпълнението на дузпа. 

Наскоро Мбапе призна следното: “Това е моята шеста година с Неймар. Винаги сме имали подобни взаимоотношения, изградени върху уважение. Понякога имаме по-топли моменти, а друг път - по-студени. Такава е природата на нашите взаимоотношения. Имам голям респект към играча, какъвто е той. Когато разполагаш с двама футболисти с толкова силен характер, има подобни моменти, но винаги има уважение и всичко е в интерес на ПСЖ”.Преди няколко дни Неймар също беше попитан от репортер за взаимоотношенията си със своя съотборник, но той отказа да коментира тази тема. 

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти