Алпин ще избира измежду шестима пилоти за догодина

Главният изпълнителен директор на Алпин Лоран Роси даде ексклузивно интервю пред сайта racingnews365.com. В него той разкри, че френският екип има списък от шестима пилоти, от които да избере съотборник на Естебан Окон за следващата година. 

Както е известно френският екип си търси втори пилот след като Фернандо Алонсо реши да напусне Енстоун в посока Астън Мартин, а Оскар Пиастри отказа пилотското място до Окон, за сметка на такова в Макларън. Още по време на лятната пауза ръководителят на Алпин Отмар Шафнауер заяви, че цели 14 пилоти имат интерес към позиция в тима. По думите на Роси този списък вече е намелен до шест имена, но той не назова конкретни пилоти.

Шефът на Алпин: 14 пилоти искат да карат за нас!
Шефът на Алпин: 14 пилоти искат да карат за нас!

„Ние избрахме 14 пилоти, както Отмар заяви. Сега вече избираме измежду шестима. Някои от тях все още не са свободни да направят този трансфер, а други не пасват съвсем на нашата визия. До края на септември трябва да имаме добра идея с кого ще подпишем“, каза Роси.

Алпин с голям тест в търсенето на пилот за 2023 година
Алпин с голям тест в търсенето на пилот за 2023 година

Той също така коментира и цялата драма около договора с Пиастри, която в крайа сметка бе решена в полза на Макларън, след разглеждане от Бюрото по договорите във Формула 1. Французинът заяви, че би искал да забрави случилото и да гледа само напред, но изрази съжалението си, че Пиастри не е показал нужното уважение към отбор, който е инвестирал много в неговото развитие като пилот.

Розберг: Пиастри поема голям риск, изправяйки се срещу Норис
Розберг: Пиастри поема голям риск, изправяйки се срещу Норис

„Ние ще намерим пилот, който да кара колата ни, в крайна сметка колата все още прави голяма разлика. Разочарованието идва от това, че инвестирахме толкова много и показвахме уважение към него, но накрая на получихме същото“, обясни Роси.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти