Гледай на живо

Югоизточна Трета лига: Саяна (Хасково) - Загорец (Нова Загора) 0:0 /ПОЧИВКА/

ФИФА продаде 2,45 милиона билета за Световното първенство в Катар

ФИФА продаде 2,45 милиона билета за Световното първенство в Катар

Броят на продадените билети за мачовете на Световното първенство в Катар достигна 2,45 милиона преди последната продажба, обявиха от ФИФА.

Това е резултат от последната фаза на продажба, която се състоя между 5 юли и 16 август и бе принципа "първи пристига, първи е обслужен". За този период бяха продадени общо 520 532 пропуска. Привържениците от Катар, САЩ, Англия, Саудитска Арабия, Мексико, ОАЕ, Франция, Бразилия, Аржентина и Германия са в челото на класацията по продажби, добавиха от световната футболна централа. За първата фаза на турнира мачовете, които се радват на най-голям интерес, са Камерун - Бразилия, Бразилия - Сърбия, Португалия - Уругвай, Коста Рика - Германия и Австралия - Дания.

Още през юни бяха продадени 1,2 милиона билети, а в началото на юли станаха 1,8 милиона. Общият брой на билетите е 3 010 679. Повече от 1 милион туристи са чакани в Катар, чието население е 2,8 милиона жители. Програмирана е и последна фаза на продажба, която ще започне в края на септември, обявиха още от ФИФА.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти