Ханзи Флик: Мондиалът в Катар няма да бъде за нормалния фен

Ханзи Флик: Мондиалът в Катар няма да бъде за нормалния фен

Селекционерът на Германия Ханзи Флик остро разкритикува домакините на предстоящото Световно първенство – Катар, като посочи поне четири причини, поради които според него Мондиал 2022 „няма да бъде за нормалния фен".

„Имам много познати, които биха искали да пътуват до Катар, но се въздържат да го направят поради доста причини. Защото не могат да си позволят прекомерните цени, защото ситуацията е неприемлива за хомосексуалистите, защото има нарушаване на човешките права, защото малцинствата са изолирани и т.н. По принцип мисля, че е жалко, че този турнир няма да бъде Мондиал на феновете. Футболът трябва да бъде за всички. Затова казвам, че това няма да бъде Мондиал за нормалния фен“, коментира Флик пред RND. 

Специалистът също така призна, че преди началото на първенството може да се обърне за съвети към своя предшественик Йоахим Льов, на когото е бил асистент в миналото. „Помагал съм за планирането на четири турнира като помощник и знам кое е важното. Въпреки това може да бъде от полза да седна отново с Йоги и да коментираме неговите впечатления и опит, какво може да се случи на състезание като това и как го е преживявал от гледната точка на национален селекционер“, добави той.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички