Ориги: Още с пристигането си в Милан се почувствах като у дома

Новото попълнение на Милан Дивок Ориги сподели първите си впечатления от клуба, като не пропусна да изрази възхищението си от неговите история и атмосфера.

Милан обяви новия си нападател
Милан обяви новия си нападател

“Още с пристигането си тук аз се почувствах като у дома. Това е исторически клуб, така че за мен е добре да придобия усещане за културата, хората и начина, по който се работи. Засега всичко е страхотно. Първият ми разговор на клубно ниво беше с Масара и Малдини. Беше приятно да си поговоря с тях и да видя тяхната визия и как клубът се развива. Да мога да усетя атмосферата на “Сан Сиро” е специално усещане за мен. Гледал съм как отборът играе и се защитава, както и как треньорът го ръководи. Винаги съм знаел, че Милан е голям клуб, и всички тези неща са елементи, които доведоха до преминаването ми в отбора. Първото ми впечатление беше от стадиона. Можех да усетя историята, футболната култура, енергията и колко митично беше да играя тук с Ливърпул. Също така стилът на отбора, който е с много енергия, атаки и качество. Това са все неща, които наистина ми харесват. 

Това е място, на което хората живеят за футбола и го обичат. Познавам клубната история - 19 титли на страната и 7 трофея в Шампионската лига, невероятно е. Супер благодарен съм да бъда част от това. Гледам съм видеа на Марко ван Бастен и на головете, които е вкарал. Въпреки че не се е задържал дълго, имал е голямо въздействие. Наблюдавал съм и други нападатели като Андрий Шевченко, Филипо Индзаги и Джордж Уеа. Не споменавам дори половината от тях, много легендарни играчи, харесва ми това. Ще науча езика и културата, като ще се наслаждавам на периода ми тук. За мен това е приятно преживяване. Фокусът ми е да се подготвя възможно най-скоро, да се присъединя към отбора и да ставам по-добър всеки ден”, коментира Ориги в интервю за клубната телевизия.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, на живо, в ефира на MAX Sport 3.

Още от Футбол свят

Виж всички