Кишишев: Не мисля, че чужденец би постигнал по-добри резултати в националния отбор

Кишишев: Не мисля, че чужденец би постигнал по-добри резултати в националния отбор

Бившият футболен национал на България Радостин Кишишев предпочита следващият треньор на футболните национали да бъде българин. Той посочи причината за слабите резултати на националния отбор по футбол.

"Основната причина е липса на качество. Не успяхме да създадем поколение, което да поеме щафетата от предходното поколение. Това, което се случва е пагубно за целия футбол в България. Трябва да се адаптираме и да даваме шанс на младите момчета да се изявяват", сподели той в интервю за "БНТ".

Кръстаич ще бъде 13-ият чуждестранен селекционер на България
Кръстаич ще бъде 13-ият чуждестранен селекционер на България

Бургазлията отличи Димитър Димитров като подходящ селекционер на "лъвовете".

"Димитър Димитров се е доказал, бил в националния отбор и познава обстановката. По-важно е треньорът да е българин. Не мисля, че чужденец би постигнал по-добри резултати. Необходима е добра работа в клубовете. Треньорът на националния отбор няма как да изгради нещо за една седмица. Важно е в клубовете да бъдат подготвени на високо ниво, за да има добри резултати", добави той.

Бившият играч на Чарлтън, Лийдс, Лестър и Брайтън прогнозира, че един ден Димитър Бербатов заслужено ще стане президент на Българския футболен съюз.

"Борислав Михайлов и Димитър Бербатов са два напълно различни персонажа. Михайлов се изгради като лидер, докато Бербатов тепърва навлиза в такъв етап от живота си. Не съм сигурен колко гладко ще мине нататък неговият път в опита му да стане президент на БФС. Може би някой ден ще стане и той го заслужава. Той и Стоичков са футболистите на най-високо ниво за България", допълни той.

Още от Национални отбори

Виж всички