Павел Колев е новият директор на школата на Черноморец (Бургас)

Павел Колев е новият директор на школата на Черноморец (Бургас)

Бившият централен защитник Павел Колев от днес е директор на детско-юношеската школа на Черноморец (Бургас). Колев е играл във всички бургаски отбори, както и в Несебър, Спартак (Плевен), Видима-Раковски, а в последните години се утвърди като един от перспективните специалисти в детско-юношеския футбол.

Освен при подрасващите, има сериозен опит и в мъжкия футбол като старши треньор и помощник-треньор в Несебър. Бил е директор на школата на Нефтохимик, но заради финансовия колапс в този клуб и половин година работа без заплата беше принуден да се откаже.

Той подписа днес договора си за поста, като освен шеф на школата, ще се занимава с въвеждането на единна методика, чиято цел е да се създадат максимално голям брой играчи за професионалния футбол от винаги пълната с таланти академия на Черноморец. Много е вероятно и да работи като треньор с някоя от възрастите.

Назначението му е стъпка към надграждането на тазгодишните успехи, които бяха постигнати от екипа в школата на фона на минимално финансиране, но с много себераздаване от треньори, ръководители и самите деца.

През миналата година три набора постигнаха много сериозни успехи в академията на "акулите". Юношите (младша възраст) на амбициозния Георги Терзиев извоюваха място в Елитната група до 17 години, а децата от набор 2008 с младия и скромен треньор Слави Шопов стигнаха до полуфинал за Купата на БФС - успех, който града не познава точно от 8 години. Също така юношите (старша възраст) с наставник Нено Ненов спечелиха две първенства - това в своята възрастова група и "Б" областна група (мъже).

Много добре работиха през изминалата година и Пламен Младенов, и Росен Кавръков с най-малките момчета.

Назначен в школата е Георги Калоянов, бивш футболист на Черноморец, за последно водил мъжкия отбор на Карнобат в Трета лига в продължение на три сезона. Той поема талантите от набор 2007.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти