Юношите на Черноморец (Бургас) гледаха днес документален филм за Радостин Кишишев

Юношите на Черноморец (Бургас) гледаха днес документален филм за Радостин Кишишев

Документален филм за легендарния бургаски футболист Радостин Кишишев представиха днес в Спортното училище "Юрий Гагарин". Тинката, както е известен бившия национал, е един от най-успелите му възпитаници.

Настоящите ученици със специалност "Футбол" бяха вдъхновени от разказа на Кишишев за дългия път към професионалния футбол - как от обикновено момче с по-малко талант, но с много, много труд е постигнал завидни успехи в спорта, които не би постигнал без помощта и подкрепата на първия си треньор и образованието, което е получил в училище. И никак не е случайно, че Кишишев взе участие на Европейското първенство в Англия през 1996 година и на Световното във Франция през 1998-ма. 

В крайна сметка той завърши кариерата с 88 мача за националния отбор на България, в 17 от които е капитан. Върхът в кариерата му са деветте сезона в Англия с отбори като Чарлтън, Лийдс, Лестър и Брайтън. След филма учениците от Спортното дискутираха със създателя му Тодор Жеравнински, треньора Георги Терзиев, който води юношите (младша възраст) в Черноморец, и директора Янчо Стойчев. 

"Само талант не е достатъчен! Виждал съм много такива, които не са успели. Но не съм виждал нито един провалил се, след като е положил много усилия и къртовски труд", така Янчо Стойчев мотивира учениците.

Директорът на СУ "Юрий Гагарин" не пропусна да благодари на Тодор Жеравнински за предоставената възможност децата от школата на Черноморец и Спортното училище в града да станат едни от първите зрители на продукцията.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти