Гасли има кошмари заради пропуснатите точки

Гасли има кошмари заради пропуснатите точки

Пилотът на Алфа Таури Пиер Гасли призна, че сънува кошмари заради многото точки, които е изпуснал да спечели от началото на сезона във Формула 1. Французинът взе точки само в три от деветте състезания до момента и заема 11-ото място в класирането.

“Сънувам кошмари като видя колко много точки сме изпуснали от началото на сезона заради различните инциденти и грешки, които допуснахме”, обясни Гасли.

Този сезон представянето на АТ03 варира сериозно според характеристиките на отделните писти и според Гасли, в Алфа Таури трябва да са готови да вземат максимума, когато се появи възможност за точки.

“Искам в неделя вечер след състезанието да чувствам удовлетворение от представянето ни, ако сме можели да вземем петото място, то да сме спечелили това пето място, ако сме имали сили за деветото място, то нека да е девето място”, допълни французинът.

Официално: Гасли остава в Алфа Таури
Официално: Гасли остава в Алфа Таури

Най-доброто класиране на Пиер този сезон е петото място в Баку, а най-голямото му разочарование се оказа отпадането му още в първата част на квалификацията в Монако.

Гасли: Исках да повозя доктор Марко, той ми отказа
Гасли: Исках да повозя доктор Марко, той ми отказа

Кратката хронология на състезанията на Гасли този сезон доказва думите му. В Бахрейн той завърши 10-и в квалификацията, но отпадна заради повреда в задвижващата система. В Саудитска Арабия стартира 9-и и стигна до финала 8-и, като влезе в бокса малко преди излизането на колата на сигурността на пистата.

В Австралия Гасли стартира 11-и и без проблеми се пребори за 9-ото място на финала. След това обаче той и тимът му влязоха в тежка серия. На “Имола” Пиер остана 17-и в спринтовота състезание, а в основното състезание стигна едва до 12-ото място. Причината за изоставането му се оказа удар с Гуаню Джоу в първата обиколка на спринта. В Маями Пиер се класира 9-и в квалификацията, но в състезанието отпадна заради пораженията, получени при удара с Ландо Норис. В Испания тръгна 14-и и завърши 13-и, като при инцидент на старта пострада предното му крило, а след това се удари с Ланс Строл. И в Монако остана 11-и в квалификацията, като съотборникът му предизвика спирането на сесията с червен флаг, а в състезанието остана на крачка от зоната на точките - 11-и.

Гасли сменя Строл в Астън Мартин?
Гасли сменя Строл в Астън Мартин?

В Азербайджан картинката беше доста по-различна - 6-и на старта и 5-и на финала. В Канада обаче проблемите се завърнаха - спирачките на Гасли не работеха както трябва в първата част на квалификацията, той се класира 15-и, а на финала завърши 14-и.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти