Гасли: Исках да повозя доктор Марко, той ми отказа

Гасли: Исках да повозя доктор Марко, той ми отказа

Пиер Гасли със сигурност ще създаде някои от най-интересните теми в близко бъдеще в Ред Бул, тъй като френският пилот има договор до 2023 година с компанията на Диди Матешиц и се бори да се върне в първия отбор на компанията. Но новият 2-годишен контракт на Серхио Перес най-вероятно ще сложи край на тези надежди.

Засега Гасли не е коментирал по-конкретно какво смята да прави, тъй като Алфа Таури вече не е на нивото му на представяне, а различните специалисти го пращат в поне няколко отбора на стартовата решетка във Формула 1.

Сега Гасли разказа интересна история, развила се от миналия уикенд насам. Календарът на Формула 1 подреди две поредни състезания в две поредни недели, при това от единия край на света в другия - от Баку до Монреал.

Гасли: Мерките срещу подскачането ще доведат до минимални промени в представянето
Гасли: Мерките срещу подскачането ще доведат до минимални промени в представянето

“Между двете състезания графикът ни с Макс Верстапен се оказа доста натоварен - обясни Гасли. - В Ред Бул винаги ни използват максимално, за да не скучаем. От Баку летяхме до Монако, като в понеделник си почивахме, за да се възстановим от състезанието. А във вторник вече бяхме в Австрия, където трябваше да возим гости на Ред Бул на “Ред Бул Ринг” с двуместния болид от Формула 1.”

Гасли сменя Строл в Астън Мартин?
Гасли сменя Строл в Астън Мартин?

Както виждате, историята стартира интересно, но още не се е появил доктор Марко.

“За първи път карах такъв автомобил. Возих пасажери и сериозно ги изплаших - допълни Гасли. - Тази кола е с двигател V10 - тези мотори ми харесваха преди, харесват ми и сега. Но завъртях само 9 обиколки на пистата и след това от Австрия излетях за Канада. Уговарях доктор Марко и Кристиан Хорнър да ги повозя и тях, но и двамата ми отказаха. Интересно защо?”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти