Макенджиев: Цяла година работихме за това нещо, разликата спрямо професионалния футбол е голяма

Вратарят на Крумовград Благой Макенджиев сподели радостта си от това, че отборът ще играе в професионалния футбол през следващия сезон. Опитният страж разкри, че постоянството през цялата година е извело тима до първото място в Югоизточната Трета лига.

"Без значение, че е Трета лига, тук също се играе доста трудно. Има футболисти, които са играли в професионалния футбол. Беше ни трудно. Цяла година сме работили за това нещо и е нормално да има удовлетворение. Всяко нещо е хубаво, когато свършва добре. 

Крумовград завърши сезона с обрат над Саяна (Хасково) и вече мисли за Втора лига
Крумовград завърши сезона с обрат над Саяна (Хасково) и вече мисли за Втора лига

Цял сезон вървяхме наравно със Саяна. Ние искахме днес да се реши всичко и да бъде като финал, но пак се получи добър мач с нелош футбол. Мисля, че хората останаха доволни. 
Работихме като професионалисти през цялата година. Водим тренировъчен процес всеки ден, което другите отбори в групата не правят. Имахме си нашите трудности - това са нормални неща. Важно е, че свършихме работа за този сезон. 

Стефан Генов: Професионализмът ни разграничи от конкуренцията, преди месец взех решение за бъдещето си
Стефан Генов: Професионализмът ни разграничи от конкуренцията, преди месец взех решение за бъдещето си

Разликата спрямо професионалния футбол е голяма. В началото ми беше много трудно, защото отборите и футболистите ми бяха непознати. Трябва да се работи всеки ден и да си отдаден на това, което правиш. Рано или късно това нещо се отблагодарява. Пожелавам всички да бъдем здрави. Първо да останем в отбора, защото ни изтичат договорите на всички и евентуално да направим добра подготовка за новия сезон. На този етап не сме водили никакви разговори в тази посока. Чакахме да отминат мачовете и тези дни ще има повече яснота около нашето бъдеще", каза Макенджиев пред Sportal TV.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти