Папазов: Не поставям под съмнение, че ще бъда следващият президент на БФБ

Старши треньорът и президент на баскетболния отбор на Левски Константин Папазов е убеден, че именно той ще бъде следващият президент на БФБаскетбол. Наставникът на "сините" говори пред медиите преди окончателното решение на Арбитражната комисия да отмени наказанието от три служебни загуби на действащите шампиони в серията срещу Балкан. Папазов отново намекна, че има задкулисие около целия казус с нередовната картотека на Йордан Минчев, визирайки двама души, които "са се обадили" на генералния мениджър на НБЛ Сандра Велчева.

Отмениха наказанието на Левски
Отмениха наказанието на Левски

"Благодаря на изключителния професионализъм на г-н Градев. Много хора ми го препоръчаха, но аз изпитвах леки притеснения. Знаете, че той е човекът, който защитаваше г-н Хубчев и ние като страна имаме случайна рядкост да имаме общо между футболния и баскетболния отбор. Писах му СМС и така започна всичко. Оказа се, че Градев не е добър, а най-добрият. Благодаря му, защото явно не е важно кого си защитавал. Или си добър и си следваш работата, или си некадърник и не следваш нищо. Да не правя кого визирам като некадърник или некадърници. Те винаги се откриват кои са тези.

Аз смятах да водя защитата по този казус сам. Имам добри ораторски умения и в детството според моята баба сестра ми е високо ниво на образование, а аз съм ритнитопковец. Ако не беше спортът или трябваше да бъда лекар като вуйчо ми, който е светило, или най-много ми е харесвало като адвокатите държат речи. Това мисля, че ми се отдава и си мислех, че сам ще се защитавам. Без юридическата подготвеност на г-н Градев, без много важни детайли и това, че нашата жалба е с 40 страници, колкото са общо жалбите на другите. Отговорих на въпросите адекватно и задавах адекватни въпроси. Ако тук не сме доволни, не можем да обжалваме решението и да върнем решението, но можем да отидем в съда - в Арбитражния съд в Лозана, и второ - в българския съд, и да потърсим правата си.

Не поставям под съмнение, че аз ще бъда следващият председател на БФБ. Първо и основно нещо, за да станеш такъв, е да искаш да се кандидатираш, а второто - да те изберат. Според мен няма друг кандидат, но ако заповяда - ще се борим. Ако хората ми повярват на мен, ще успея аз. Получава се феномен - аз ще осъдя сам себе си, тоест парите, които ще трябва да плати федерацията на Левски, ще са за сметка на бъдещия председател, защото ще иска технологично време съдът.

Янко Стоянов: Йордан Минчев е бил с валидна картотека
Янко Стоянов: Йордан Минчев е бил с валидна картотека

Грешките, които са направени, са човешки. Направени първо от мен, после от Веско Веселинов и после оттам нататък от всички, които са ангажирани във федерацията. Сандра Велчева, която го е картотекирала и е имала безотговорно отношение да провери дали е платено и ако това не е така, единствено може да го извади от лицензионния списък. Може да си говорите каквото искате в медиите, решението, което е написано от Сандра Велчева, не е мнението на Сандра Велчева. Тя може да отрече моите думи, но само Господ знае истината. Човек може да излъже целия свят, но не може да излъже себе си. Сандра като си ляга вечер ще знае тя ли е написала решението или тя го е взела. Четирима души знаят кой е взел решението. Не съм аз, не е и Сандра. Остават тези, които са ѝ се обадили. Нека да ви каже тя. Дано направите малко асоциации кой е взел решението. 

Аз вярвам в правдата, а правдата е, че пред съдът баскетболен клуб Левски умишлено е въведен в заблуда от представителите на БФБ. Това ще ми е позицията в съда, защото Левски по документи е изряден пред дежурните представители на федерацията. Появи се страхотно глупаво оправдание, че в лицензионния списък присъствали състезателите, които през сезона могат да бъдат наказвани. Да, бе, господа, така е, това е страхотно лайно, което изсрахте в опит да замажете предишното. И това гласи следното: Когато даден състезател през сезона извърши дисциплинарно нарушение и той е наказан от комисията за 1-2-5 мача, се уведомява официално с решението клубът. 

Левски е уведомен, че Данчо Минчев е извършил дисциплинарно нарушение и дисциплинарният съвет го е наказал. Уведомява се обаче и дежурният на срещата. Ало, добър ден, г-н Петър Цачев, да знаете, че Данчо Минчев е наказан и въпреки че присъства в лицензионния списък, той не може да играе. Така че примерът, който Сандра Велчева даде, че има играчи, които са в лицензионния списък, но не могат да играят в дадена среща, той е много ясен. Ако те са извършили дисциплинарно нарушение и са санкционирани от дисциплинарния съвет. Данчо Минчев нито е санкциониран от дисциплинарния съвет, нито извършва дисциплинарно нарушение. Той чисто и просто се е възстановил и по негово желание се е появил в игра. Г-н Петър Цачев, който е дежурен делегат на БФБ, е следвал правилата, които като опитен делегат проверява", заяви Папазов.

Цялото изказване на Папазов може да намерите в прикаченото видео.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти