Арбитражът не уважи жалбата на Балкан

Арбитражът не уважи жалбата на Балкан

Балкан Ботевград няма да разчита на своята публика в следващите два домакински мача. Жалбата на ботевградчани за премахване на наказанието за два двубоя пред празни трибуни не е била уважена на днешното заседание на Арбитражната комисия.

Отмениха наказанието на Левски
Отмениха наказанието на Левски

Така, ако се стигне до пети двубой срещу Левски, той ще се проведе без фенове в зала “Арена Ботевград”.

ВРЪЩА КАТО НЕРЕДОВНА Жалба с вх. № 043/ 19.05.2022 г. на Сдружение „Баскетболен клуб Балкан”, подписана от Сашко Везенков, срещу Решение от заседание на Дисциплинарно-административният съвет („ДАС“) на Националната баскетболна лига („НБЛ“) от 16.05.2022г., с което на основание на основание чл.37 т. 3 от Дисциплинарно-административния правилник („ДАП“) на НБЛ за зрителска саморазправа чрез употреба на физическа сила с длъжностно лице в среща № 4 (Плейоф - полуфинали) между отборите на БК „Балкан“ и БК „Левски“, проведена на 14.05.2022 г., на отбора домакин е наложена имуществена санкция в размер на 1000 (хиляда) лева и провеждане на следващите 2 (две) домакински срещи на клуба пред празни трибуни, поради това че същата не отговаря и на изискванията предвидени в чл. 5, ал. 3, б. „Д“, от Правилника за работата на Арбитражната комисия при Българската федерация по баскетбол. 

ПРЕКРАТЯВА производството по Жалба с вх. № 043/ 19.05.2022 г. на Сдружение „Баскетболен клуб Балкан”, подписана от Сашко Везенков, срещу Решение от заседание на Дисциплинарно-административният съвет („ДАС“) на Националната баскетболна лига („НБЛ“) от 16.05.2022 г.“

Снимка: Балкан

Още от Баскетбол

Виж всички