Гледай на живо

Иван Василев за новия сезон на Локомотив (Сф)

В Ред Бул са изненадани от прогреса на Мерцедес в Испания

От началото на състезателния уикенд за Гран При на Испания пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън са доста по-близо до лидерите от Ред Бул и Ферари, отколкото бяха в първите пет състезателни уикенд. Прогресът на „Сребърните стрели“ в Барселона се дължи на голямото количество подобрения, които те въведоха в началото на уикенда.

Какви промени ще видим по колите този уикенд
Какви промени ще видим по колите този уикенд

Въпреки тях в лагера на Ред Бул са останали доста изненадани от напредъка на Мерцедес, особено на фона на факта, че и те, и Ферари също имат не малко количество нови части на „Каталуния“.

„Нашето темпо в дългите серии е добро. В една обиколка губим във втория сектор, конкретно в два завоя, но би трябвало да решим този проблем. В дългите серии и двете коли показаха добри износване на гуми и с медиум, и със софт смесите. Ако гледаме само тези серии ние сме най-бързи, следвани от Мерцедес и Ферари.

Хамилтън: Можем да сме още по-бързи
Хамилтън: Можем да сме още по-бързи

„Нашите подобрения работят както трябва. С тези технически правила е много трудно да има големи подобрения. Само вижте Мерцедес и колко време им отне да решат проблемите си. Много съм изненадан от слабото темпо на Ферари в дългите серии и тяхното износване на гумите.

„В същото време е невероятно да се види как изведнъж Мерцедес станат втората сила, ако те успеят да задържат темпото си в събота. Дългите им серии показват, че те са на прав път.

Леклер: Не сме фаворити, въпреки силните тренировки
Леклер: Не сме фаворити, въпреки силните тренировки

„Битката за полпозишъна ще е между три отбора. Традиционно квалификацията в Испания е много важна, защото изпреварваният тук са трудни. Заради износването на гумите на Ферари обаче можем да видим няколко различни стратегии, а и да не забравяме времето, очаква се да става по-горещо“, каза моторспорт съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти