Йордан Петков: Играхме чудесен футбол, колкото и налудничаво да звучи

Селекционерът на България U17 Йордан Петков изрази задоволство от играта на момчетата си в мача с Франция, въпреки поражението с 0:4. Той отчете, че головете в нашата врата са от грешки, а не от тотално надиграване. Въпреки позитивите обаче, нашият отбор отпадна от битката за едно от първите две места в група В на Евро 2022 след второто поражение. 

"Като игра съм доволен. Наистина, 4:0 на пръв поглед е тежък резултат, но сами видяхте головете как се случиха. Аз никога няма да обвиня децата за тези грешки, аз съм доволен от тях. Според мен, играха чудесен футбол, а на фона на загубата може да звучи налудничаво. Но аз винаги ще подкрепям този отбор и им казах, че завинаги ще останат в моето сърце”, започна Петков пред камерата на БНТ. 

"Искахме да покажем като отбор, че можем да играем страхотен футбол. Малко шанс ни липсваше, но наистина Франция е много класен отбор, изключителни голове влязоха. Пак казвам – аз съм горд с моите момчета“. 

"Знаехме, че ако тръгнем да пресираме както започнахме с Нидерландия, няма да можем да издържим физически. Затова търсихме игра в средна зона и Асен Митков като "скрита деветка". Донякъде се получи нашият замисъл, но самите голове бяха много добре изпълнени, майсторски изиграни”, обясни селекционерът. 

Юношите не успяха да се противопоставят на Франция
Юношите не успяха да се противопоставят на Франция

“Единствено от себе си съм недоволен, няма от какво друго”, завърши Петков, попитан от какво е недоволен. 

Последната среща на България е в неделя от 17.30 часа срещу Полша на стадиона в Нес Циона, а по същото време в Ришон Ле Цион Франция и Нидерландия ще определят победителя в поток В.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти