Йордан Петков преди Евро 2022: Няма никакво притеснение в момчетата, искаме да продължим към четвъртфиналите

Селекционерът на България до 17 години Йордан Петков говори пред медиите в базата в Бояна преди заминаването на младите ни "лъвчета" за Европейското първенство до 17-годишна възраст в Израел. Там нашите са в една група с Нидерландия, Германия и Полша. Петков заяви, че отборът анализира своя първи противник - "лалетата" и изрази надежди за класиране напред.

Борислав Михайлов награди и пожела успех на България U17 на финалите на Евро 2022
Борислав Михайлов награди и пожела успех на България U17 на финалите на Евро 2022

"Смятам, че сме готови. От днес започнахме да анализираме Холандия с видео. Децата са спокойни, уверени. Имаме психолог, който работи добре с тях и те го приемат добре. Смятам, че засега сме окей.

Както досега, отново два отбора се класират напред. Ние искаме да сме там, това е желанието на всички. Няма да отидем там просто за класирането, а да докажем, че е било заслужено и ще се надиграваме с отборите. Ще пресираме, ще се борим докрай. Подготвени сме от всяко естество и смятам, че имаме големи шансове за продължаване.

В петък едно момче от групата трябва да отпадне и тогава ще я обявим цялата група. Основната група от първия ми ден с момчетата е 90%. Толкова са тук.

Досега сме гледали само Холандия, по-малко на Франция, тъй като те са ни втори мач. Холандия е много стойностен отбор, не съм показвал други мачове, но аз гледам. Испания е много силен отбор, Германия, Португалия, с които ние играхме. Естествено, Франция. На мен най-голямо впечатление ми правят Испания и Германия в тази възраст.

3 Йордан Петков говори преди финалите на ЕП в Израел

Няма абсолютно никакво притеснение в момчетата. Нашата цел беше това класиране от самото начало. Те го направиха с труд, дисциплина и колектив. Самите те го желаят, както и аз, така че смятам, че няма да разочароваме.

Всички са здрави, чакаме днес да пристигне Неджиб Хаджа, който стана шампион на Германия. Асен Митков продължава да тренира с Левски и предполагам утре ще се присъедини към нас. Комуникацията със Стоилов е добра и очакваме пътуването. Усещам, че ако децата ми кажат да тръгнем утре, ще тръгнем утре.

Мисля, че 40-45 момчета минаха през този национален отбор, но тези 20, които ще заминат за Европейското, са топ играчите. Ние избираме такива, които са в перфектно състояние, а не в перспектива.

Искам да продължим напред - към четвъртфинала. Под формата на шега искаме да си "върнем" на Португалия, а Антоан се изказа, че ще ни чакат на полуфинал. Защо не? Може и това да се случи. Ние го искаме, ще трябва малко и късмет и дано се получи. Имам план за реакция, ако не се справим. В Португалия им казах, че станаха мъже. При загуби винаги е виновен треньорът, момчетата няма да имат никаква вина", завърши Петков.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти