Емоции, спортна злоба и танци на официалното теглене преди MAXFIGHT 50

Най-успешният ни професионален боксьор Стоян Копривленски сдържа емоциите си и запази самообладание на официалното теглене преди утрешния сблъсък за шампионския пояс, лице в лице срещу молдовеца Максим Райлеан. Двамата са част от богатата файт карта на МАКСФАЙТ 50, на която домакин е Велико Търново. Звездата от световната верига Глори и световен шампион излиза за трофея в К1 в категория до 70 срещу Райлеан, който има в кариерата си актив от 61 мача, 44 победи, 23 от които постигнати с нокаут. 

За първи път лице в лице един срещу друг се изправиха и ММА бойците, Калоян Колев и трикратния световен шампион по муай тай от Бразилия Диего Соарес-Джоунс. Двамата утре също ще решат кой ще е притежателят на пояса в категория до 93 кг. 

Симеон Наковски пък трудно удържа емоциите си и опита да налети на молдовеца Октавиан Крецу, с който в друг мач за трофея в категория до 65 кг ще премерят сили по правилата на МАХ1. 

С музика и танци към официалното теглене излезе аткартивната Джоана Нуамериуе, която в мач по правилата на професионалния бокс ще срещне на ринга грузинката Нана Докадзе. 62-килограмовата Джоана, която се гордее със своята смесена африканска кръв, до момента притежава 4 победи в профи бокса, но има 13-годишен опит в таекуондо и е световна вицешампионка по савате. 

Официалният „кантар“ се проведе в Калоянова крепост в Арбанаси, където в нощта на 20 май, петък ще бъде и гала вечерта. От 17:30 часа юбилейната бойна гала вечер от поредицата MAXFIGHT CHAMPIONSHIP ще представи 5 рейтингови мачове по професионален бокс. От 19:30 часа стартират сблъсъците от основната файт карта, които ще бъдат излъчени в ефира на НОВА СПРОРТ. 

Ето пълната файт карта: 

бокс 67 кг: Самуил Димитров - Благовест Неделчев 
бокс 71 кг: Иван Николов-Вакича - Мартин Иванов 
бокс 68 кг: Красимир Василев - Красимир Точев 
бокс 52 кг: Йована Здравкович (Сърбия) - Иванка Иванова 
бокс 67 кг: Георги Величков - Божидар Джуров 
бокс 57 кг: Джордж Вуякович (Сърбия) - Тинко Банабаков 
К1 70 кг: Виктор Кривой - Иван Ангелов (Молдова) 
бокс 78 кг: Гиорги Апциаури (Грузия) - Здравко Попов 
бокс 61кг: Нана Докадзе (Грузия) - Джоана Ноамеруе 
ММА 70 кг: Денис Крецу (Молдова) - Мирослав Христов 
ММА 70 кг: Пауло Роберто (Бразилия) – Павел Владев 
МАХ1 93 кг: Юри Сейта (Португалия) – Валери Атанасов 
К1 77 кг: Михаил Велчовски – Христо Христов 5х3 финал за купата 
МАХ1 65 кг: Октавиан Крецу (Молдова) – Симеон Наковски - защита на колан 
К1 70кг: Максим Райлеан (Молдова) - Стоян Копривленски - мач за колан 
ММА 93 кг: Диего Соареш (Бразилия) - Калоян Колев - защита на колан

Още от Бойни спортове

Виж всички