Хюндай подрежда ралитата на Сордо и Солберг

Хюндай осигури повече яснота относно програмата на двамата пилоти, които карат третата кола на тима в Световния рали шампионат (WRC). Първите двама пилоти на Хюндай в WRC Ойт Танак и Тиери Нювил карат с пълна програма, а Дани Сордо и Оливер Солберг си делят третата кола i20 Rally1.

Солберг кара в първите три ралита този сезон, а сега Сордо ще запише два старта - в Португалия този уикенд и в Сардиния в началото на юни. След това в рали “Сафари” пак ще кара Солберг.

Синът на световния рали шампион за 2003 година стартира в “Монте Карло”, където се оттегли заради постоянно влизащите в купето изгорели газове, след това на снега в Швеция завърши 6-и, а в Хърватия отпадна след катастрофа, при която се подпали колата.

Класиране при пилотите в Световния рали шампионат след рали „Хърватия“
Класиране при пилотите в Световния рали шампионат след рали „Хърватия“

Солберг ще стартира в Кения за втори пореден път, като през 2021 се състезава с i20 WRC на 2C Competition, но не успя да завърши.

Рованпера измъкна победата в последната отсечка
Рованпера измъкна победата в последната отсечка

За Сордо рали “Португалия” ще е първо състезание с i20 Rally1, а в Сардиния се очаква отново да е един от фаворитите за победа - Дани спечели там две от общо трите си победи в WRC. Дани спечели там през 2019 и 2020 година, а през 2021 отпадна в Сардиния заради катастрофа.

И Ожие ще кара в рали “Португалия”
И Ожие ще кара в рали “Португалия”

38-годишният испанец ще кара нов i20 Rally1 в Португалия, тъй като в Хюндай не успяха да възстановят колата от Хърватия. Солберг също ще участва в Португалия, но ще е в групата на WRC2 автомобилите с i20.

Португалия крие неизвестни за Льоб
Португалия крие неизвестни за Льоб

Все още няма информация как Сордо и Солберг ще си делят третата кола на Хюндай след Кения, но се очаква Оливер отново да има повече стартове от Дани в оставащите 7 ралита след “Сафари”.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти