Португалия крие неизвестни за Льоб

9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб се завръща в рали “Португалия” за втория си старт с М-Спорт този сезон, като там отново ще се състезава срещу Себастиен Ожие, когото победи на старта на сезона в рали “Монте Карло”.

Льоб демонстрира, че новият хибриден Puma Rally1 му подхожда много на асфалт, но сега първото макадамово състезание за сезона ще е сериозно изпитание за новото поколение коли в Световния рали шампионат (WRC).

В рамките на един месец Льоб ще кара за втори път в Португалия, като по-рано през май той участва в първия кръг от DTM, като записа 16-о и 18-о място в Портимао.

Какво да очакваме от Ожие и Льоб в Португалия?
Какво да очакваме от Ожие и Льоб в Португалия?

“Първите ми впечатления от Puma Rally1 на макадам са доста добри, доволен съм от представянето на колата, като работихме основно по окачването и настройките на диференциала - обясни 48-годишният французин. - Един ден тестове не е много като за първо каране на нова кола на макадам, но съм доволен.”

Льоб се връща в Португалия
Льоб се връща в Португалия

Льоб и Ожие са сред претендентите за победата в рали “Португалия” според специалистите, но Себ предпочете да демонстрира сдържан ентусиазъм.

Ожие и Льоб се срещат в Португалия?
Ожие и Льоб се срещат в Португалия?

“Целта ми ще е да стигна максимално бързо до добър ритъм в състезанието, за да мога да се боря в челото и ако не сме много далеч от местата на подиума, то това ще е добро представяне. Ще стартирам четвърти в отсечките в първия ден, което означава, че и аз ще чистя пътя за другите. Не знам какво да очаквам от това състезание, но трябва да направим силен първи ден, а след това ще видим къде се намираме и какво е възможно. Но в това рали има много неизвестни”, допълни Льоб.

Ожие не открива пълноценен заместител на ралитата
Ожие не открива пълноценен заместител на ралитата

М-Спорт ще участва в ралито с пет автомобила Puma Rally1, като освен Льоб за тима ще карат още Крейг Брийн, Гас Грийнсмит, Адриен Фурмо и Пиер-Луи Лубе.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти