Волф: Няма проблем, че Ръсел е по-бърз от Хамилтън

Новият пилот на Мерцедес във Формула 1 Джордж Ръсел се справя по-добре от началото на сезона в сравнение със 7-кратния световен шампион Люис Хамилтън. Това показва класирането след първите пет старта тази година, а интересното е, че по-младият и неопитен пилот взе предимство пред Люис при смяната на техническите правила за този сезон, които сериозно промениха автомобилите.

Шефът на Мерцедес Тото Волф обаче призна, че изобщо не е изненадан от този факт.

“Джордж стана шампион във Формула 3 в дебютния си сезон, постоянно записваше най-бързи обиколки, след това се представи много силно във Формула 2, а ние още тогава знаехме, че той е много бърз”, обясни Волф.

В Мерцедес нямат отговор за спада на темпото в Маями
В Мерцедес нямат отговор за спада на темпото в Маями

Мнозина очакваха, че смяната на Валтери Ботас с Джордж Ръсел в Мерцедес ще постави под напрежение Хамилтън, но заради изоставането на тима този сезон, техният двубой се развива малко по-назад в класирането.

В Мерцедес се радват на битката между Ръсел и Хамилтън
В Мерцедес се радват на битката между Ръсел и Хамилтън

“Ръсел натрупа опит и в Уилямс, никога не съм се съмнявал, че той е добър пилот, сега виждаме потвърждение на това - допълни Волф. - Много ми харесва начинът му на работа, действа и мисли много рационално, без значение дали се бори за 1-ото или 11-ото място. Няма проблем, че той е пред Люис в класирането, Джордж се адаптира много бързо към тима и в момента ние разполагаме с най-добрите пилоти във Формула 1.”

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти