Гледай на живо

отзиви след Пълдин - НСА 1:5

В Мерцедес нямат отговор за спада на темпото в Маями

Уикендът за Гран При на Маями започна изключително обнадеждаващо за екипа на Мерцедес, който от началото на сезон 2022 изпитва сериозни затруднения с укротяването на W13. В петъчния ден от изминалия състезателен уикенд Джордж Ръсел демонстрира доста високо темпо, след като бе съответно втори и първи в двете подготвителни сесии.

В събота обаче и той, и съотборникът му Люис Хамилтън отново изпитваха проблеми с подскачането на своята кола, като Ръсел дори не успя да влезе в третата фаза на квалификацията. В състезанието той и Хамилтън финишираха пети и шести, но отново бяха далеч зад лидерите от Ферари и Ред Бул.

Проблемът за Мерцедес е, че дори и те не могат да си обяснят рязката загуба на темпо, която бе демонстрирана в хода на уикенда в Маями.

„Това е много добър въпрос, на който все още нямаме отговор. Ако погледнете петъчните сесии ще се види, че бяхме по-конкурентоспособни откогато и да е било през сезона до момента. Между петък и събота направихме няколко дребни промени, но имаше и промяна в условията. Трябва да прегледаме данните, за да разберем какво точно се случи“, каза техническият директор на Мерцедес Майк Елиът.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти