В Мерцедес се радват на битката между Ръсел и Хамилтън

В Мерцедес се радват на битката между Ръсел и Хамилтън

В хода на състезанието в Маями Джордж Ръсел с по-нови гуми успя на два пъти да изпревари съотборника си в Мерцедес Люис Хамилтън, но веднъж трябваше да върне позицията, тъй като изпреварването стана извън пределите на трасето и ФИА се намеси много бързо.

Излизането на колата на сигурността на пистата в заключителната част на състезанието се оказа против стратегията на Хамилтън, който се оплака по радиото, че ще загуби позицията си срещу Ръсел, а от бокса му потвърдиха, тъй като двамата пилоти на Мерцедес бяха оставени да се състезават свободно един срещу друг.

Сега шефът на Мерцедес Тото Волф обяви, че е много доволен от съперничеството, което демонстрират на пистата двамата му пилоти.

Вилньов видя смяна на лидера в Мерцедес
Вилньов видя смяна на лидера в Мерцедес

“Люис и Джордж работят отлично заедно, състезават се на пистата, но също така имат и огромно уважение един към друг - обясни Волф. - Дори когато се стигне до трудна ситуация между тях на трасето и единият не остави място на другия, то винаги успяват да намерят вариант за действие. А ако изпреварването не е по правилата, то веднага следва връщане на позицията. Смятам, че съотборниците трябва да се борят по този начин на пистата.”

Хамилтън се отказа да критикува Мерцедес
Хамилтън се отказа да критикува Мерцедес

Ръсел и Хамилтън завършиха пети и шести в Маями, след като преследването, което двамата организираха на Валтери Ботас с Алфа Ромео се увенча с успех, тъй като финландецът изпусна спирането за един завой 9 обиколки преди финала и ги пропусна пред себе си.

Защо Ботас изпусна двете коли на Мерцедес напред
Защо Ботас изпусна двете коли на Мерцедес напред

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти