От КТМ проявяват интерес към услугите на Ринс и Милър

Пазарат на пилотите в MotoGP за 2023 година тепърва ще навлиза в своята най-гореща фаза, но едно е сигурно, Жоан Мир и Алекс Ринс ще си търсят нови отбори. Двамата в момента карат за Сузуки, но както е известно японският производител ще се оттегли от кралския клас в края на годината.

Бомба в MotoGP! Сузуки напуска шампионата в края на годината
Бомба в MotoGP! Сузуки напуска шампионата в края на годината

И докато бъдещето на световният шампион за 2020 година Мир почти сигурно е свързано с Хонда, то това на Ринс не е много ясно. По време на изминалия уикенд за Гран При на Франция се появи информация, че интерес към него проявяват от лагера на КТМ. 

Алекс Ринс се е разплакал, когато са му казали, че Сузуки се оттегля от MotoGP
Алекс Ринс се е разплакал, когато са му казали, че Сузуки се оттегля от MotoGP

„Това е първият уикенд, в който съм тук (в падока) в тази ситуация. От КТМ има интерес към мен, освен това мениджърът ми е говорил още с Априлия, Хонда и Ямаха. Ще видим какво ще излезе от това“, заяви Ринс в хода на уикенда на „Льо Ман“.

Сузуки потвърдиха намеренията си да напуснат MotoGP в края на годината
Сузуки потвърдиха намеренията си да напуснат MotoGP в края на годината

По информация на италианската версия на телевизията Sky от КТМ проявяват интерес и към услугите на Джак Милър. Австралиецът се състезава в заводския екип на Дукати, но силното представяне на Хорхе Мартин и най-вече Енеа Бастианини много клати неговия стол в Борго Панигале. Самият той отказа да коментира тези слухове след второто си място в Гран При на Франция, което бе спечелено от Бастианини.

В момента за КТМ се състезават Брад Биндър и Мигел Оливейра, които са част от заводския екип, както и Реми Герднър и Раул Фернандес, които са в сателитния екип на Тех3 КТМ. В първите седем старта за годината Биндър и Оливейра записаха по един подиум, като португалецът дори триумфира в Индонезия, но останалите им резултати са доста незадоволителни. Герднър и Фернандес също имат доста затруднения с намирането на точните настройки на RC16 в своя дебютен сезон в кралския клас.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти