Сузуки потвърдиха намеренията си да напуснат MotoGP в края на годината

Отборът на Сузуки потвърди, че води разговори със собствениците на MotoGP – Dorna Sports, за прекратяване на участието си в кралския клас в края на 2022 година. Слуховете затова се появиха в началото на миналата седмица, по време на официалния тест на „Херес“ след Гран При на Испания.

Бомба в MotoGP! Сузуки напуска шампионата в края на годината
Бомба в MotoGP! Сузуки напуска шампионата в края на годината

„Сузуки дискутира с Dorna възможността да прекрати участието си в MotoGP в края на 2022 година. За съжаления, сегашната икономическа ситуация и големите промени в света на автоиндустрията през последните години карат Сузуки на пренасочи разходите и човешките си усилия върху разработката на новите технологии.

„Ние искаме да изкажем нашата благодарност към целия отбор, към всички, които подкрепиха състезателните активности на Сузуки от дълги години и към всичкии фенове на Сузуки, които ни подкпрепяха ентусиазирано“, се казва в официалното изявление на Сузуки.

Dorna: Сузуки не може просто така да напусне MotoGP
Dorna: Сузуки не може просто така да напусне MotoGP

Ако Сузуки действително напусна шампионата в края на годината, то това ще има сериозни последствия за пазара на пилотите. Почти сигурно световният шампион за 2020 година Жоан Мир ще премина в екипа на Хонда, където ще замени Пол Еспаргаро като съотборник на Марк Маркес. Бъдещето на Алекс Ринс към този момент остава неизвестно, но една възможност е испанецът да премине в лагера на Априлия.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти