MotoGP вади от употреба легендарния №46 на Валентино Роси

Организаторите на световния шампионат в MotoGP – Dorna Sport обявиха, че са взели решението да извадят от употреба легендарния #46, с който Валентино Роси спечели общо девет световни титли във всички класове. 

Доктора прекрати своята кариера в края на миналата година, а церемонията, с която той ще бъде почетен ще се състои по време на уикенда за Гран При на Италия на „Муджело“ след две седмици. Решението на Dorna напълно противоречи на желанието на Роси, който още преди отказването си заяви, че не би искал №46 да бъде ваден от употреба в кралския клас.

Когато звездите стават легенди
Когато звездите стават легенди

„Номер 46 ще бъде изваден от употреба в церемония на в клас MotoGP на „Муджело“. Синоним на деветкратния шампион и легенда на MotoGP Валентино Роси, номерът ще бъде отпратен със стил по време на предстоящия уикенд за Гран При на Италия.

„Церемонията ще се състои на старт-финалната права в събота, малко преди началото на квалификацията. Роси ще присъства на нея“, се казва в официалното съобщение на испанската организация.

Валентино Роси (мотори)

В своята кариера, продължила 25 години, Валентино Роси спечели 115 победи, 135 подиума, 65 полпозишъна, 9 световни титли и 65 полпозишъна във всички класове. Всички те са били постигнати с №46 на борда на неговия мотоциклет.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти