Мено Кох: Не избрах ЦСКА заради парите

Мено Кох: Не избрах ЦСКА заради парите

Централният защитник на ЦСКА - София Мено Кох даде интервю в родината си, в което обясни какво го е накарало да приеме офертата на “червените” и как се чувства в България

“В момента съм в бунгалото на базата ни. Намираме се между две тренировки. В бунгалата има малък телевизор, климатик, две легла и малка тоалетна с душ. Това е всичко”, сподели Кох пред ELF Voetbal. 

”Групирани сме по двойки. Аз винаги съм с Юрген Матей. Другите нидерландци - Томас Лам и Яник Вилдсхут, също са заедно. Ден преди мачовете ни събират и нощуваме на базата. Ако тренираме двуразово, втората тренировка е късно следобед - около 16:00 часа, но през лятото дори в 18:30. В Нидерландия и Белгия бях свикнал да тренирам сутрин. Така ми оставаше повече свободно време. Сега спя до по-късно, но все още ми е трудно да си планирам пълноценно деня”, разказа 27-годишният бранител. 

Мено Кох говори за трудностите на "Българска армия"
Мено Кох говори за трудностите на "Българска армия"

ЦСКА ме искаше шест месеца преди да подпиша. Офертата дойде късно и се фокусирах върху представянето си в Ойпен. През зимата отново не потърсиха, личеше си, че наистина държат да ме привлекат. Предложението беше добро от финансова гледна точка, но не това бе основната причина да дойда в България. Бях свикнал да се боря за оставане с Ойпен и НАК Бреда. Имах желание да отида в отбор, който всяка година се бори за титлата и купата, а освен това играе в Европа. За мен беше важно да се покажа на международната сцена”, подчерта Кох.

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Снимки: Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти