Алан Пардю: Това е един много голям мач, ще има страст както на трибуните, така и на терена

Старши треньорът на ЦСКА - София Алан Пардю сподели очакванията си преди големия финал на Sesame Купа на България срещу Левски.

"Смятам, че в края на сезона формата е нещо много важно. Искам отборът да е в добра форма. Смятам, че нашият отбор не е в най-доброто си състояние на този етап. Левски е отбор в много добра моментна форма, но това е финал, един мач, който ще ни даде страхотна възможност да покажем какво можем", започна опитният специалист.

11 Алан Пардю и Станимир Стоилов споделят плановете си преди финала за Купата

"Имам неща в главата за вратарската позиция, но утре ще взема решение. Мачът няма нищо общо с моето бъдеще. Бъдещето на мениджърите не трябва да бъде свързано с такъв тип големи мачове", добави още той.

"Ние имаме опит в такива финали, имаме пресни спомени. Това е голям мач за нас. Имам пълен състав за финала. Ще липсват само Матей и Чарлс. Това е един много голям мач. Половината град е червен, а другата е син. Ще има много страст както на трибуните, така и на терена. Тази страст обаче трябва да бъде контролирана от играчите, но и от реферите на финала. Няма какво да коментирам декларацията. Моята работа е да изградя отбор. В ЦСКА има футболисти, които могат да играят на по-високо ниво. За всеки един отбор да загуби финал е голямо разочарование. ЦСКА се държа много близо до Лудогорец. През втория полусезон не успяхме да задържим това ниво поради ред причини. Напрежението в ЦСКА спадна и можем да се концентрираме в този финал. Опитвам да покажа на играчите, че този финал е изключително важен.

11 Алан Пардю и Станимир Стоилов споделят плановете си преди финала за Купата

Няма да има победен танц от мен. Имам доста дълга кариера. Футболен мениджър съм и имам задача да подготвям футболистите. За мен е голяма чест, че ще имам шанс да водя този финал. Благодаря на играчите, че стигнаха дотук. Ще направим всичко възможно за феновете на ЦСКА и ако всичко мине наред, ще празнуваме с тях.

Това е много хубава инициатива. Страхотна идея. Много е добре за феновете и за медиите. Двамата мениджъри много се уважаваме. Като треньори бързаме да отидем да работим на тренировка. Страхотен пример е за феновете, че и двата отбора се уважават. Хората трябва да дойдат в неделя и да се насладят", завърши Пардю.

Снимки: Владимир Иванов

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти