Мено Кох говори за трудностите на "Българска армия"

Централният защитник на ЦСКА - София Мено Кох говори за престоя си на “Българска армия” в предаването „Домът на футбола“ . 

“Щастлив съм отново да бъда в игра, защото минах през много трудности. За всеки професионален футболист най-лошото е, когато не можеш да играеш. Процесът на възстановяване бе дълъг, но вече се чувствам силен и здрав. Имам психическата нагласа. Това е върху, което работя сега и най-важното е да си върна най-добрата върхова форма и с отбора да трупаме резултати”, заяви Кох

“Контузиите са част от играта. Това, което гледах да правя е да се фокусирам как да правя нещата по правилния начин, за да се завърна по-бързо. Трябваше да оставя проблемите назад, за да се възстановя. Трябваше да имам цялата тази нагласа, за да премина през целия този процес. Първите седмици бяха най-трудни, защото трябваше да се движа с патерици. Моята приятелка ми помогна много. Тя пътува с мен до Лондон, където се оперирах. В крайна сметка осъзнах, че мога да си помогна сам. Много важно бе да бъда на трибуните всяка седмица и да гледам моите съотборници отблизо. От една страна го правех, защото исках да им помагам и подкрепя, но от друга знаех, че не мога, което беше тежко”, добави още той. 

“Ужасно е, че загубихме Юрген до края на сезона. Той е много важна личност в съблекалнята и се утвърди като един от най-важните футболисти в тима. Нещастни сме заради контузията му, но ще се завърне. Контузиите са част от играта. Ще играем за него. Имаме добър състави и сериозни играчи. Ще направим всичко възможно, за да не се усети липсата му. Трябва да завършим сезона подобаващо. Преди да дойда тук съм играл няколко пъти срещу него, но не се познавахме. Сега взаимоотношенията ни са много силни. Лесно е да играеш, когато до теб им човек, на когото можеш да разчиташ“, каза още защитникът. 

“Толкова време се борех и се завърнах в игра. Голът направи моментът още по-специален. Предизвика истинска експлозия от емоции. Бях много щастлив, че се завърнах към това, което обичам да правя”, завърши Кох.

Още от БГ Футбол

Виж всички