Радостин Василев: Ние на ЦСКА пари не даваме! Нямам предпочитания кой да победи на финала

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев говори по актуалните теми в спорта. Той бе гост на 65-ата годишнина на Спортния тотализатор взе отношение и по горещите теми във футбола, както и за предстоящия финал между ЦСКА - София и Левски за Sesame Купа на България.

Феновете на "червените" от сутринта на опашка за билети за финала
Феновете на "червените" от сутринта на опашка за билети за финала

„Тази година се очертава да бъде годината на реформите както в Българския спортен тотализатор, така и в българския спорт. Поставил съм цели пред ръководството на тотализатора и в техен интересен е да ги изпълнят. Основната цел е да печели добре, защото това е основата за бюджета ни за спорт и култура. Тази година предстоят законодателни изменения в закона за хазарта и промяна в централната компютърна система. Предстои и модернизация в игрите и инвестиции, които да доведат печалбата догодина да е по-голяма. Това е много важно предприятие за държавата. Всява стабилност и прозрачност. Това трябва да се задържи. Необходимо е да се управлява модерно“, заяви Василев.

„Няма сблъсък за президентския пост в БФС. Конгресът ще бъде само за приемане за бюджет. Поканили сме много хора. Не мога да взема позиция. Не ме е поканил Борислав Михайлов. Ще бъда на финала в неделя. Нямам предпочитания. Нека да победи по-добрия отбор. Видях, че ЦСКА и Лудогорец са ни уважили, очаквам и гости от Левски. Отдавна не съм привърженик.

Приключихме с обжалването на Гошо Гинчев и Христо Йовов. Не са в ръководството на Спортния тотализатор. Много е важно да отбележим следното. Ние на ЦСКА пари не даваме. Даваме им само възможност сами да си построят стадиона. Към настоящия момент държавата и ММС не могат да дават пари на футболни отбори за стадиони. Стадионът на Левски е на областната управа. Говорил съм с Левски. Като има пари за всички стадиони, ще има и за тях. Тези два казуса не следва да се представят като едно”, каза министърът.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти