Хамилтън за разликите между челото и средата на колоната във Формула 1

В цялата си кариера Люис Хамилтън рядко е трябвало да се бори толкова системно в средата на колоната, колкото го прави от началото на сезон 2022 във Формула 1. Още от първия си сезон в шампионата през вече далечната 2007 година британецът винаги е бил в челен отбор и практически до началото на настоящата кампания има прекаран само половин сезон в средата на подреждането.

През 2009 година Макларън чувствително изоставаха от лидерите преди значителен ъпдейт в средата на кампанията отново да ги върне в челото. Надеждите на седемкратния шампион са това да се повтори и през 2022 година, тъй като до момента той има само едно качване на подиум, трето място от Гран При на Бахрейн, след първите пет старта за годината.

Люис Хамилтън сравни W13 с колата на Макларън от 2009 година
Люис Хамилтън сравни W13 с колата на Макларън от 2009 година

„Все още се състезавам, но с различна перспектива, различна гледна точка. Винаги искаш да си по-напред, но ако не се движиш е много трудно. Каквото такова, изживяването е различно със сигурност“, бяха думите на британеца.

Мерцедес: Представянето в Маями ни дава надежди
Мерцедес: Представянето в Маями ни дава надежди

„За жалост не. Все още сме толкова бързи, колкото бяхме и в първото състезание, просто трябва да продължаваме да се опитваме. За жалост в тези пет състезания не сме се подобрили, но се надявам в даден момент това да се случи. Само трябва да продължим да работим здраво“, добави той, коментирайки развитието на W13 от началото на сезона.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти