Норис се надява ФИА да се поучи от грешките от Маями

Пилотът на Макларън Ландо Норис изрази своята надежда в Международната автомобилна федерация (ФИА) да се поучат от грешките, които бяха допуснати в хода на уикенда за Гран При на Маями миналата седмица.

Една от основните теми във Флорида бе липсата на TecPro бариери в бавната част от обиколката, които бяха изискани от пилотите след инцидента на Карлос Сайнц в петъчната втора тренировка. Тези молби обаче не бяха чути и още в началните минути на съботната тренировка Естебан Окон допусна идентична грешка с тази на испанеца и преживя „най-големия удар в кариерата си“.

Окон: Липсата на обезопасителни стени е неприемлива
Окон: Липсата на обезопасителни стени е неприемлива

„Ще дискутираме това по време на брифинга в Барселона. Смята, че винаги се учим от грешките си, надявам се и те да го направят. Като пилоти ние често разбираме и виждаме нещата по различен начин спрямо хора, които не карат. Смятам, че е важно когато ние кажем нещо да бъдем чувани, особено когато става дума за сигурността и нуждата от допълнителни бариери на различни места.

Окон: От удара се откъсна седалката и се счупиха педалите
Окон: От удара се откъсна седалката и се счупиха педалите

„Имахме един инцидент и поискахме нещо, но не бяхме чути и той се повтори, дори беше по-зле. Хората просто трябва да ни слушат, ние сме тези, които караме колите, ние знаем повече за определени неща, а те за други, просто трябва да работим заедно. В момента не изглежда да ни чуват“, бяха думите на Норис.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти