Окон: От удара се откъсна седалката и се счупиха педалите

Естебан Окон завърши осми в Гран При на Маями в неделя, като този резултат трябва да бъде оценен много високо с оглед на тежката катастрофа, която французинът направи в последната свободна тренировка в събота. Окон стартира последен, тъй като не успя да участва в квалификацията, но успя да си пробие път напред до финала.

Естебан загуби контрол над колата си при агресивното спиране за завой №13 и се удари с натоварване 51G в предпазната бетонна стена. Лекарите разрешиха на Окон да кара в неделя, но катастрофата му се оказа по-тежка отколкото се смяташе предварително.

“Искам първо да благодаря на момчетата от Алпин, които успяха да възстановят разбитата ми кола - заяви Окон. - Ударът беше толкова силен, че седалката ми се откъсна, педалите на газта и спирачката се счупиха, самото шаси също имаше поражения. За състезанието успях да се възстановя едва на 50 проценат, но постигнахме добър резултат.”

Окон: Липсата на обезопасителни стени е неприемлива
Окон: Липсата на обезопасителни стени е неприемлива

Окон потвърди, че все още има болки от инцидента - основно в коленете и долната част на гърба.

Безгрешен Верстапен с втора поредна победа, Леклер и Сайнц допълниха подиума в Маями
Безгрешен Верстапен с втора поредна победа, Леклер и Сайнц допълниха подиума в Маями

“Претоварването в момента на удара е достигнало 51G, така че беше голям удар и ме заболя. Това определено беше най-трудното състезание в кариерата ми”, обобщи френският пилот на Алпин.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти