Над 120 участници събира Grand Prix Левски 2022

Над 120 участници събира Grand Prix Левски 2022

Третият кръг от републиканския шампионат по мотокрос Grand Prix Левски 2022 ще се проведе този уикенд на мотополигон "Козар Белене" край град Левски, област Плевен. Подробности около предстоящото състезание бяха съобщени днес на пресконференция в Пресклуба на БТА в Плевен от Любка Александрова, кмет на община Левски, Илия Ванков, кмет на село Козар Белене, известния български състезател Богдан Николов, представители на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) и състезатели като сред тях най-малкият е Кристиян Андреев само на 7 години.  

Очаква се в стартовете на Grand Prix Левски 2022 в събота и неделя да се включат над 120 състезатели от 30 клуба от страната, както и участници от Румъния, Турция и Северна Македония. Тази година надпреварата се очертава да бъде изключително интересна и оспорвана, коментираха организаторите. 

Двама българи взеха европейски титли по мотокрос в Севлиево
Двама българи взеха европейски титли по мотокрос в Севлиево

"След двегодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19 отново на мотополигон "Козар Белене" ще посрещнем най-добрите мотоциклетисти", отбеляза Любка Александрова. Тя напомни, че състезанието по мотокрос се провежда за осми път за последните десет години. Община Левски има желание и намира възможности да поддържа тази традиция. Покрай мотополигона в Козар Белене изградихме и школа с момчета, които се запалиха по мотоциклетизма“, добави Александрова. По думите й инфраструктурата в района на мотополигона е в добро състояние и може да посрещне хиляди зрители.

Майкъл Иванов зае трето място в първия кръг на Европейския мотокрос
Майкъл Иванов зае трето място в първия кръг на Европейския мотокрос

Кметът на Левски добави, че е важно държавата да подпомага повече този спорт, като така подкрепи и тезата на Богдан Николов. Той подчерта, че в мотоциклетизма има все по-млади състезатели и даде пример със 7-годишния Кристиян от Плевен, на който му предстои участие на шампионат в Гърция.

Майкъл Иванов с добро каране и нови точки от Европейския шампионат в Латвия
Майкъл Иванов с добро каране и нови точки от Европейския шампионат в Латвия

Мотополигон "Козар Белене" е едно от мотокрос съоръженията в България, които могат да се похвалят с отлична инфраструктура, видимост за публиката и атрактивност като технически елементи по състезателното трасе и трудност. Всички тези фактори го превръщат в любимо и предпочитано трасе за много състезатели, не само от Северна България. Община Левски е вложила много усилия и ресурси за подготовката на мотополигона, за да отговаря напълно на новите изисквания на БФМ, бе подчертано на пресконференцията днес.

Grand Prix Левски 2022 ще предложи едно незабравимо изживяване в двата състезателни дни (14 и 15 май), категорични са организаторите. В събота са предвидени по един манш във всички класове, а в неделя от 10.30 ч е официалното откриване и вторите маншове, които ще определят победителите в третия кръг на републиканския шампионат.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти